Alex benoemd tot erelid

19/01/2020

Alex van Breugel benoemd tot Erelid van Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk

Traditiegetrouw geeft Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk hun nieuwjaarsconcert op de 1e zaterdag van januari. Na het openingswoord van voorzitter Huib Steehouwer werd het concert muzikaal geopend door hun jeugdkorps. Zij speelde enthousiast bekende melodieën onder leiding van hun nieuwe dirigente Sabine Bakker. Ook SW3 speelde onder leiding van dirigent Henk van Loon hun repertoire. SW3 is opgericht na het reünieconcert in 2019. Enkele muzikanten hebben opnieuw hun muzikale hobby weer opgepakt. Na een gezamenlijk optreden van SW3 en het Showkorps met de mars Arsenal nam onze voorzitter wederom het woord. Hij vroeg Alex van Breugel naar het podium te komen en mocht hem benoemen tot “Erelid”. Alex is een fundament voor de club. Een verenigingsman in hart en nieren. Vele jaren diverse functies binnen het bestuur, oud papier, organisatie van de taptoe, draaiavonden, jeugdactiviteiten en nog vele andere zaken die hij op zich nam en regelde. Ook is Alex vele jaren actief lid geweest bij het slagwerk.

Het Showkorps speelde onder leiding van dirigent Michèl Smeets naast nieuwe marsmuziek en een arrangement van de Jackson Five een aantal delen van hun nieuwe showmuziek. Het thema voor de taptoeshow is CLUB 27 – An artist’s life. De club van 27, een onbepaalde groep beroemde muzikanten die op 27 jarige leeftijd zijn overleden, vaak als gevolg van een losbandige levensstijl. Showkorps Wilhelmina brengt een muzikale vertolking van het opmerkelijke leven wat menig van deze artiesten er op na hielden, een ode aan de muziek van de degene die tot deze club behoren. Wij hopen dat u nieuwsgierig bent geworden en wij u dit jaar mogen begroeten op de taptoevelden. Meer informatie kunt u vinden op www.showkorps-wilhelmina.nl of op onze facebookpagina.

 

IMG-20200113-WA0005

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

← Terug naar nieuws