Nieuws

Hieronder vindt u ons laatste nieuws. Wilt u meer nieuws, maak dan een keuze uit ons archief. Deze vindt u op een computer in de zijbalk en op een mobiel apparaat onderaan de pagina.


Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht.

Henk van Loon stopt als koperdocent bij onze vereniging. Wij bedanken Henk voor de vele uren die hij hieraan heeft besteed. Zowel fysiek lesgeven als ook een lange periode online. Gelukkig gaat Henk onze vereniging niet helemaal verlaten. Hij blijft dirigent bij SW3.
Gera van Dalen heeft inmiddels het stokje overgenomen. Hier zijn wij als vereniging erg blij mee. Gera is bezig met afstuderen aan de Academie voor Muziekeducatie in Tilburg. Zij hoopt aankomende zomer haar diploma in ontvangst te mogen nemen. Wij wensen Gera veel succes met het afronden van haar studie en veel plezier bij Showkorps Wilhelmina.

Helaas moet de vereniging ook afscheid nemen van Erwin de Jong, 1 van onze showinstructeurs. Erwin heeft aangegeven dat hij i.v.m. zijn privésituatie kiest om te stoppen bij Showkorps Wilhelmina. Erwin, dank je wel voor alles. De vele uren in de sportzaal, op het veld en de tijd die jij kwijt was voor het schrijven van de choreografie. We hebben veel van je mogen leren!

157487832_5444630922221568_4337172342217176064_o

 


Afscheid Michèl Smeets

Met stille trom vertrokken…
Normaal gesproken, zonder het COVID-19 virus, had het showkorps vanavond voor de laatste keer onder leiding gestaan van Michèl Smeets. Sinds 2013 was hij dirigent van ons orkest, wat onder zijn leiding tijdens optredens in binnen- en buitenland mooie successen heeft geboekt. Dit deden we met diverse marsen en showmuziek van zijn hand. Ook het optreden op het WMC Kerkrade 2017 leverde met zijn geschreven mars, Aliter Aberant, verdienstelijk goud op. De mars- en showmuziek die Michèl schreef paste altijd goed bij Showkorps Wilhelmina.
Graag hadden wij fysiek en op een muzikale manier afscheid van hem genomen, maar dit is nu helaas niet mogelijk. Uiteraard plannen wij dit afscheid in, zodra de situatie het weer toelaat.
Wanneer wij onze activiteiten weer mogen opstarten, zal gesproken worden met diverse kandidaten om Michèl op te volgen.
Wij wensen Michèl en zijn vrouw Janine alle goeds voor de toekomst en bedanken hem voor de fijne jaren waarin hij betrokken is geweest bij onze vereniging!
( tijdens de finale van het reünie/nieuwjaarsconcert in De Bolderik)
153962098_5400256033325724_3736228393997887385_o


Afscheid Gerrit & Lisette

Tijdens de jaarlijkse BBQ ter inluiding van de zomervakantie nam Showkorps Wilhelmina afscheid van Gerrit en Lisette.
Na ruim 30 jaar als beheerder van De Bolderik dragen zij het stokje over.
Gerrit en Lisette, bedankt voor de fijne samenwerking al die jaren, de gezelligheid aan de bar en jullie support.
Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie.
107199634_4337600389591299_2691277492967958591_o


Alex benoemd tot erelid

Alex van Breugel benoemd tot Erelid van Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk

Traditiegetrouw geeft Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk hun nieuwjaarsconcert op de 1e zaterdag van januari. Na het openingswoord van voorzitter Huib Steehouwer werd het concert muzikaal geopend door hun jeugdkorps. Zij speelde enthousiast bekende melodieën onder leiding van hun nieuwe dirigente Sabine Bakker. Ook SW3 speelde onder leiding van dirigent Henk van Loon hun repertoire. SW3 is opgericht na het reünieconcert in 2019. Enkele muzikanten hebben opnieuw hun muzikale hobby weer opgepakt. Na een gezamenlijk optreden van SW3 en het Showkorps met de mars Arsenal nam onze voorzitter wederom het woord. Hij vroeg Alex van Breugel naar het podium te komen en mocht hem benoemen tot “Erelid”. Alex is een fundament voor de club. Een verenigingsman in hart en nieren. Vele jaren diverse functies binnen het bestuur, oud papier, organisatie van de taptoe, draaiavonden, jeugdactiviteiten en nog vele andere zaken die hij op zich nam en regelde. Ook is Alex vele jaren actief lid geweest bij het slagwerk.

Het Showkorps speelde onder leiding van dirigent Michèl Smeets naast nieuwe marsmuziek en een arrangement van de Jackson Five een aantal delen van hun nieuwe showmuziek. Het thema voor de taptoeshow is CLUB 27 – An artist’s life. De club van 27, een onbepaalde groep beroemde muzikanten die op 27 jarige leeftijd zijn overleden, vaak als gevolg van een losbandige levensstijl. Showkorps Wilhelmina brengt een muzikale vertolking van het opmerkelijke leven wat menig van deze artiesten er op na hielden, een ode aan de muziek van de degene die tot deze club behoren. Wij hopen dat u nieuwsgierig bent geworden en wij u dit jaar mogen begroeten op de taptoevelden. Meer informatie kunt u vinden op www.showkorps-wilhelmina.nl of op onze facebookpagina.

 

IMG-20200113-WA0005


Nieuwjaarsconcert

Op zaterdag 4 januari 2020 staat het Nieuwjaarsconcert voor Showkorps Wilhelmina op de agenda.
Het jeugdkorps gaat de avond openen door een aantal nummers ten gehore te brengen.
Daarna is het de beurt aan het nieuwe onderdeel van de vereniging: SW3.
SW3 is dit jaar opgericht en bestaat ondertussen uit ongeveer 20 leden. De leden willen graag aan u laten horen waar zij afgelopen jaar hard aan gewerkt hebben.

Tot slot speelt het showkorps nog een aantal nummers uit het huidige en nieuwe repertoire.
Zij zal ook het thema van haar nieuwe show bekend maken en de nummers hiervan aan u laten horen.

Uiteraard is er na afloop weer een gezellige borrel waar er geproost kan worden op het nieuwe muzikale jaar.

Kortom, een avond om niet te missen!

4 januari 2020, 20:00 uur in de Bolderik in Sleeuwijk!
Zaal open vanaf 19.30 uur.