Nieuws

Hieronder vindt u ons laatste nieuws. Wilt u meer nieuws, maak dan een keuze uit ons archief. Deze vindt u op een computer in de zijbalk en op een mobiel apparaat onderaan de pagina.


GA JIJ OOK MEE ALS SUPPORTER?

Meld je dan voor 5 maart aan via secretariaat@showkorps-wilhelmina.nl

Graag bij je aanmelding aangeven of je met de bus me gaat of kiest voor eigen vervoer.
Overige info inzake kosten, zitplaatsen tribune en diner volgen snel!


Vacature Slagwerkinstructeur

Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk heeft per september 2022 een vacature voor een enthousiaste, doelgerichte en ambitieuze

Slagwerkinstructeur

Showkorps Wilhelmina bestaat op dit moment uit een jeugdkorps, SW3 en het showkorps.
Het showkorps is op zoek naar een slagwerkinstructeur die een frisse wind door de slagwerksectie kan laten waaien.

Onder leiding van diverse dirigenten heeft het showkorps al vele goede resultaten behaald. In 2009 werden zij wereldkampioen in de First Division Showband Style tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Tijdens de marswedstrijden in Kerkrade behaalden zij in 2001, 2005, 2009, 2013 en 2017 een gouden medaille.

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de nieuwe show ‘Club 27, An Artist’s Life’. In deze show klinkt muziek van bekende artiesten die horen bij de club van 27. Een mysterieus begrip omdat zij op 27-jarige leeftijd het tijdelijke voor het eeuwige verruilden.

Het showkorps is een graag geziene gast tijdens taptoes en streetparades in binnen- en buitenland. Ook verleent het korps hun muzikale bijdrage o.a. tijdens Koningsdag en de 4 mei-viering in de gemeente. De slagwerkgroep bestaat momenteel uit tien leden die na een serieuze repetitie ook graag met elkaar een drankje drinken aan de bar.

Wij zoeken iemand die:

Wij bieden:

Het showkorps repeteert elke donderdagavond van 20.10 tot 22.10 uur in dorpshuis De Bolderik in Sleeuwijk. Voorafgaand vinden vanaf 18:00 uur de lessen van onze leerlingen plaats. Een beschikbaarheid op de donderdagavond is dus een belangrijke voorwaarde.

Ben jij de persoon die wij zoeken?

Stuur voor 30 april 2022 een motivatiebrief en CV naar: secretariaat@showkorps-wilhelmina.nl

Kijk voor meer informatie op onze Facebookpagina- of Instagrampagina of op ons Youtubekanaal. Een aantal kandidaten zal worden uitgenodigd voor een selectiegesprek, waarna er een ronde met proefdirecties volgt. Deze vindt bij voorkeur op de dinsdagavond plaats in verband met onze voorbereiding op het WMC 2022.


Nieuwe instructeur

Graag willen wij u voorstellen aan de nieuwe dirigent van het Showkorps: Gerd Kleijberg. Na een aantal proefdirecties bleek Gerd de juiste match te zijn met ons orkest. Gerd is 39 jaar, woonachtig in Loon op Zand. Getrouwd en vader van een dochter. Gerd is geen onbekende in de wereld van de showkorpsen: hij is trompettist bij Exempel uit Empel en dirigent bij Deltaband Vlissingen. Afgelopen donderdag was de eerste officiële repetitie onder zijn leiding. Dit belooft veel goeds voor de toekomst van ons Showkorps. Wij hopen op een gezellige en muzikale samenwerking! Onze club gaat nu eerst met zomervakantie. Wij wensen iedereen een fijne vakantie en hopelijk zien we elkaar eind augustus in alle gezondheid weer terug!


Première nieuwe show!

Op Koningsdag hadden wij de première van onze nieuwe show: Club27 “An Artist’s Life”!

Geniet van de show en tot snel bij een van onze optredens!


Wilhelmina naar WMC

De uitslag van de loting is bekend.

Zaterdag 30 juli 2022 neemt het Showkorps deel aan de marswedstrijden in de World Division tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Deelname in het verleden is niet zonder succes geweest. Voor de 6e maal zal het showkorps deze zomer acte de préséance geven en een greep doen naar wederom een gouden medaille.

We hopen dat wij nu zonder tussenstop kunnen blijven repeteren en ons optimaal kunnen voorbereiden voor deze wedstrijd.

Wanneer er meer informatie bekend is over deze dag, informeren wij u op onze website en facebookpagina.