Nieuws

Hieronder vindt u ons laatste nieuws. Wilt u meer nieuws, maak dan een keuze uit ons archief. Deze vindt u op een computer in de zijbalk en op een mobiel apparaat onderaan de pagina.


Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht.

Henk van Loon stopt als koperdocent bij onze vereniging. Wij bedanken Henk voor de vele uren die hij hieraan heeft besteed. Zowel fysiek lesgeven als ook een lange periode online. Gelukkig gaat Henk onze vereniging niet helemaal verlaten. Hij blijft dirigent bij SW3.
Gera van Dalen heeft inmiddels het stokje overgenomen. Hier zijn wij als vereniging erg blij mee. Gera is bezig met afstuderen aan de Academie voor Muziekeducatie in Tilburg. Zij hoopt aankomende zomer haar diploma in ontvangst te mogen nemen. Wij wensen Gera veel succes met het afronden van haar studie en veel plezier bij Showkorps Wilhelmina.

Helaas moet de vereniging ook afscheid nemen van Erwin de Jong, 1 van onze showinstructeurs. Erwin heeft aangegeven dat hij i.v.m. zijn privésituatie kiest om te stoppen bij Showkorps Wilhelmina. Erwin, dank je wel voor alles. De vele uren in de sportzaal, op het veld en de tijd die jij kwijt was voor het schrijven van de choreografie. We hebben veel van je mogen leren!

157487832_5444630922221568_4337172342217176064_o

 


Afscheid Michèl Smeets

Met stille trom vertrokken…
Normaal gesproken, zonder het COVID-19 virus, had het showkorps vanavond voor de laatste keer onder leiding gestaan van Michèl Smeets. Sinds 2013 was hij dirigent van ons orkest, wat onder zijn leiding tijdens optredens in binnen- en buitenland mooie successen heeft geboekt. Dit deden we met diverse marsen en showmuziek van zijn hand. Ook het optreden op het WMC Kerkrade 2017 leverde met zijn geschreven mars, Aliter Aberant, verdienstelijk goud op. De mars- en showmuziek die Michèl schreef paste altijd goed bij Showkorps Wilhelmina.
Graag hadden wij fysiek en op een muzikale manier afscheid van hem genomen, maar dit is nu helaas niet mogelijk. Uiteraard plannen wij dit afscheid in, zodra de situatie het weer toelaat.
Wanneer wij onze activiteiten weer mogen opstarten, zal gesproken worden met diverse kandidaten om Michèl op te volgen.
Wij wensen Michèl en zijn vrouw Janine alle goeds voor de toekomst en bedanken hem voor de fijne jaren waarin hij betrokken is geweest bij onze vereniging!
( tijdens de finale van het reünie/nieuwjaarsconcert in De Bolderik)
153962098_5400256033325724_3736228393997887385_o


Vacature dirigent

Wil jij onze nieuwe muzikaal leider worden en graag deel uitmaken van het gezelligste Brabantse showkorps? Dan ben jij degene die wij zoeken, want Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk heeft een vacature voor

DIRIGENT

Showkorps Wilhelmina bestaat op dit moment uit een jeugdkorps, showkorps en orkest SW3.
De huidige dirigent van het showkorps heeft besloten zijn dirigentschap na 7 jaar te beëindigen per eind februari 2021. Dit betekent dat wij op zoek zijn naar een nieuwe dirigent.

Onder leiding van diverse dirigenten heeft het showkorps al vele goede resultaten behaald zoals Wereldkampioen Show in 2009. En ‘goud’ in 2005, 2009, 2013 en 2017 tijdens het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Op dit moment is het showkorps druk bezig met de nieuwe show ‘Club 27: an artist’s life’. De show gaat over artiesten die horen bij de club van 27 door hun losbandige levensstijl.

Het showkorps is een graag geziene gast tijdens taptoes, avondvierdaagsen en parades in zowel binnen- als buitenland. Ons showkorps telt op dit moment 35 enthousiaste leden die na een serieuze repetitie ook graag met elkaar een drankje aan de bar drinken.

Wij vragen iemand die:
– in het bezit is van directie HaFaBra of over een aantoonbaar gelijkwaardig niveau beschikt;
– affiniteit heeft met de mars- en showsector;
– enthousiast, actief en betrokken is;
– een verenigingsmens is;
– elke donderdag de repetitie kan leiden en tijdens concerten kan dirigeren;
– mee wil denken over nieuwe muziek en de te volgen muzikale koers;
– goed kan omgaan met niveauverschillen tussen muzikanten en iedereen op zijn/haar niveau kan            stimuleren.

Wij bieden:
– een actieve vereniging met Brabantse gezelligheid;
– een afwisselend muzikaal en showtechnisch programma;
– diverse mars- en showmuziek op 1e divisie niveau;
– veel ruimte voor initiatief;
– een vergoeding.

Het showkorps repeteert elke donderdag van 20.10 – 22.10 uur in De Bolderik te Sleeuwijk. Mars- en showrepetities vinden normaliter plaats op dinsdag- of donderdagavond en incidenteel op zaterdagochtend. Doordat de repetitie op donderdagavond plaatsvindt, is beschikbaarheid op deze avond een belangrijke voorwaarde.

Ben jij de persoon die wij zoeken? Stuur dan voor 15 januari 2021 een motivatiebrief en CV naar: secretariaat@showkorps-wilhelmina.nl

Kijk voor meer informatie op onze: website , facebookpagina, instagram of op ons youtubekanaal.

Een aantal kandidaten zal worden uitgenodigd voor een selectiegesprek, waarna er een ronde met proefdirecties zal volgen.

 

 


Afscheid Gerrit & Lisette

Tijdens de jaarlijkse BBQ ter inluiding van de zomervakantie nam Showkorps Wilhelmina afscheid van Gerrit en Lisette.
Na ruim 30 jaar als beheerder van De Bolderik dragen zij het stokje over.
Gerrit en Lisette, bedankt voor de fijne samenwerking al die jaren, de gezelligheid aan de bar en jullie support.
Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie.
107199634_4337600389591299_2691277492967958591_o


Alex benoemd tot erelid

Alex van Breugel benoemd tot Erelid van Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk

Traditiegetrouw geeft Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk hun nieuwjaarsconcert op de 1e zaterdag van januari. Na het openingswoord van voorzitter Huib Steehouwer werd het concert muzikaal geopend door hun jeugdkorps. Zij speelde enthousiast bekende melodieën onder leiding van hun nieuwe dirigente Sabine Bakker. Ook SW3 speelde onder leiding van dirigent Henk van Loon hun repertoire. SW3 is opgericht na het reünieconcert in 2019. Enkele muzikanten hebben opnieuw hun muzikale hobby weer opgepakt. Na een gezamenlijk optreden van SW3 en het Showkorps met de mars Arsenal nam onze voorzitter wederom het woord. Hij vroeg Alex van Breugel naar het podium te komen en mocht hem benoemen tot “Erelid”. Alex is een fundament voor de club. Een verenigingsman in hart en nieren. Vele jaren diverse functies binnen het bestuur, oud papier, organisatie van de taptoe, draaiavonden, jeugdactiviteiten en nog vele andere zaken die hij op zich nam en regelde. Ook is Alex vele jaren actief lid geweest bij het slagwerk.

Het Showkorps speelde onder leiding van dirigent Michèl Smeets naast nieuwe marsmuziek en een arrangement van de Jackson Five een aantal delen van hun nieuwe showmuziek. Het thema voor de taptoeshow is CLUB 27 – An artist’s life. De club van 27, een onbepaalde groep beroemde muzikanten die op 27 jarige leeftijd zijn overleden, vaak als gevolg van een losbandige levensstijl. Showkorps Wilhelmina brengt een muzikale vertolking van het opmerkelijke leven wat menig van deze artiesten er op na hielden, een ode aan de muziek van de degene die tot deze club behoren. Wij hopen dat u nieuwsgierig bent geworden en wij u dit jaar mogen begroeten op de taptoevelden. Meer informatie kunt u vinden op www.showkorps-wilhelmina.nl of op onze facebookpagina.

 

IMG-20200113-WA0005