Jeugdshowkorps

Jeugdshowkorps Wilhelmina bestaat uit een enthousiaste groep variërend in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar. Er vindt jaarlijks een doorstroom naar het Showkorps van Wilhelmina plaats. Hierdoor start het Jeugdshowkorps aan het begin van elk seizoen weer met een betrekkelijk nieuwe groep. Dit neemt niet weg dat er ieder jaar een nieuwe, enthousiaste groep staat, een kweekvijver waar de vereniging trots op is.

De belangrijkste optredens van Jeugdshowkorps Wilhelmina bestaan uit taptoes, streetparades, avondvierdaagsen en concoursen. Het Jeugdshowkorps Wilhelmina neemt ieder jaar deel aan de eigen taptoe Sleeuwijk.

 

19399420_1764463206905043_8732702781068132566_n

De belangrijkste optredens van Jeugdshowkorps Wilhelmina bestaan uit taptoes, streetparades, avondvierdaagsen en concoursen. Het Jeugdshowkorps Wilhelmina neemt ieder jaar deel aan eigen taptoe Sleeuwijk. Tijdens een streetparade of avondvierdaagse speelt het jeugdshowkorps marsen en populaire muziek.

Huidige bekende muziekstukken die zij spelen zijn: ‘Hello’ van Adele, ‘Fireworks’ van Katy Perry en ‘Hymne for the weekend’ van Coldplay. Al deze nummers worden speciaal voor hen geschreven.

Jeugdshowkorps
Het Jeugdshowkorps staat onder leiding van Sabine Bakker en de slagwerkinstructeur is Corné Pas. De instrumenten die worden bespeeld bij het Jeugdshowkorps zijn trompet, bariton, altsaxofoon, tenorsaxofoon, trombone, sousafoon, snaredrum, basedrum en cymbals.
Het Jeugdshowkorps repeteert op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in de Bolderik te Sleeuwijk.
Het slagwerk repeteert op dinsdagavond van 18.30 – 19.45 uur in de Bolderik te Sleeuwijk.