Showkorps

Showkorps Wilhelmina is een show- en drumfanfare die in 1918 zijn oorsprong vindt. Er wordt opgetreden tijdens taptoes, streetparades, avondvierdaagsen en concoursen. Het korps telt circa 40 enthousiaste amateurmuzikanten. Bij de blazerssectie wordt trompet, bariton, trombone, alt-saxofoon, tenorsaxofoon, bariton-saxofoon en sousafoon bespeeld. De slagwerksectie bestaat uit snare-drums, cymbals en een base.

Instructie en discipline
Sinds juli 2021 staat het Showkorps Wilhelmina onder leiding van dirigent Gerd Kleijberg. De slagwerksectie krijgt les van slagwerkinstructeur Pim van Kan. Er is de laatste jaren hard gewerkt aan de sound van het korps. Naast de nodige variatie in muziek met diverse showelementen kent het korps een statige Engelse en gedisciplineerde uitstraling in zowel muziek als in uniform.

Bij Showkorps Wilhelmina gebruikt men een Engelse marsorde. Dit houdt in dat ze qua marsorde marcheren volgens Engelse begrippen. De bevelen die worden gegeven zijn in het Engels. Voorbeelden hiervan zijn: “Band, get ready”,”By the center, quick march”. De Engelse marsorde kenmerkt zich door de strakke discipline.

30713215_2163279533690073_5036923322252025263_n
Showkorps Wilhelmina in het uniform afgeleid van het Engels koningshuis.

Toont
Het showkorps presenteert tijdens diverse taptoes door het gehele land hun nieuwe show “Club 27: an artist’s life”. De show bestaat uit een combinatie van gevarieerde en bekende melodie├źn en een uitgekiende choreografie.

Repetitie
De drumfanfare repeteert op de donderdagavond van 20.10 tot 22.10 uur in Dorpshuis De Bolderik te Sleeuwijk.
Het slagwerk repeteert op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Dorpshuis De Bolderik te Sleeuwijk.
Naar de start van het seizoen toe en tijdens het seizoen worden de donderdagavonden vaak gebruikt als showrepetitie. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er binnen of buiten gerepeteerd.