Showkorps

Showkorps Wilhelmina is een show- en drumfanfare die in 1918 zijn oorsprong vindt. Er wordt opgetreden tijdens taptoes, streetparades, avondvierdaagsen en concoursen. Het korps telt circa 40 enthousiaste amateurmuzikanten. Bij de blazerssectie wordt trompet, bariton, trombone, alt-saxofoon, tenor-saxofoon, bariton-saxofoon en sousafoon bespeeld. De slagwerksectie bestaat uit snare-drums, cymbals en een base.

Instructie en discipline
Sinds begin 2014 staat het Showkorps Wilhelmina onder leiding van dirigent Michel Smeets. De slagwerksectie krijgt les van slagwerkinstructeur Corné Pas. Er is de laatste jaren hard gewerkt aan de sound van het korps. Naast de nodige variatie in muziek met diverse showelementen kent het korps een statige Engelse en gedisciplineerde uitstraling in zowel muziek als in uniform.

Bij Showkorps Wilhelmina gebruikt men een Engelse marsorde. Dit houdt in dat ze qua marsorde marcheren volgens Engelse begrippen. De bevelen die worden gegeven zijn in het Engels. Voorbeelden hiervan zijn: “Band, get ready”,”By the center, quick march”. De Engelse marsorde kenmerkt zich door de strakke discipline.

30713215_2163279533690073_5036923322252025263_n
Showkorps Wilhelmina in het uniform afgeleid van het Engels koningshuis.

Shows
Het showkorps presenteert tijdens diverse taptoes door het gehele land hun nieuwe show “Club 27: an artist’s life”. De show bestaat uit een combinatie van gevarieerde en bekende melodieën en een uitgekiende choreografie.

In april 2018 heeft Showkorps Wilhelmina haar show ‘Africa’ gepresenteerd.
Deze show is gearrangeerd door Michel Smeets en wordt in 2020 als tweede show gepresenteerd.

Repetitie
De drumfanfare repeteert op de donderdagavond van 20.10 tot 22.10 uur in de Bolderik te Sleeuwijk.
Het slagwerk repeteert op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Bolderik te Sleeuwijk.
Naar de start van het seizoen toe en tijdens het seizoen worden de donderdagavonden vaak gebruikt als showrepetitie. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er binnen of buiten gerepeteerd.