Goud op WMC 2017!

17/07/2017

‘Bedankt’

81,25… zomaar een getal. Een jaar geleden werd er getwijfeld of wij ons überhaupt wel moesten mengen in de strijd op het WMC. Het ledenaantal liep terug, Wilhelmina zat in een dip. Desondanks is er de beslissing gemaakt om toch te gaan, 16 juli werd onze dag. Een omslagpunt? Misschien wel. Daar waar de conjunctuur omslaat en een land zich weer in economische groei bevindt, begon Wilhelmina ook weer te bouwen. Met 100, nee 120 procent inzet van leden en instructie werd toegeleefd naar die ene zondag, dat ene moment, 16 juli 2017.

De spanning en adrenaline aan de startstreep zijn voelbaar. Eerste bocht naar links, meteen corrigeren. Dynamiek, dynamiek, dynamiek. De ‘Wilhelminacounter’, yes iedereen stapt op tijd weg. Oei daar is een rijtje net niet recht. Halt houden voor de jury, de tambour-maître groet en dat was het dan. De ontlading achteraf is onvergetelijk. Wauw!

Uiteraard is er de teleurstelling na het horen van de punten. Later komt het besef. Dat clubje uit het kleine Brabantse dorpje Sleeuwijk haalt toch maar weer hun zesde gouden medaille op rij. Het was een dag, een periode, van een lach en een traan, van gezelligheid en verbondenheid. Leden, Michèl, Corné en een ieder ander die betrokken is geweest, BEDANKT!

81,25… zomaar ONS gouden getal.

Ook een dankwoord voor allen die het afgelopen half jaar weer betrokken zijn geweest bij onze vereniging. Vrienden, sponsoren, supporters, reacties op social media; het doet ons goed. Gezamenlijk blijven we bouwen aan deze prachtige vereniging. Wij gaan genieten van een verdiende vakantie, en vooruitkijken naar wat komen gaat. Taptoe Sleeuwijk, een open repetitie en een nieuwe show. Fijne vakantie!

FB_IMG_1500319494991

 • An Huitzing

  Van harte gefeliciteerd met jullie gouden medaille. Ik ben in (het ziekenhuis in) Gorkum geboren en heb van 1952 tot mijn 18e jaar in 1970 in Sleeuwijk gewoond. Kastanjelaan 19. Misschien herinnert iemand zich mijn ouders nog! Ik herinner me in elk geval dat ik als kind achter de muziek aan liep, van Wilhelmina dus! En dat we bij ons in de straat het konden horen als er geoefend werd in het dorpshuis. Ik was gisteren in Kerkrade op de tribune ter aanmoediging van de Franse showband die uit het plaatsje komt waar ik in Frankrijk parttime woon. Ik zag Wilhelmina natuurlijk al in het programma staan en vond het erg leuk jullie te zien en te horen! Goede prestatie! Vriendelijke groet, An Huitzing

  • John de Wit

   Goedenavond,

   Leuk om te horen dat u de club uit uw eigen dorp kon zien tijdens onze deelname aan het WMC.
   Ik dank u voor de felicitaties.

   Met vriendelijke en muzikale groet,
   Namens Showkorps Wilhelmina,

   John de Wit
   Voorzitter Showkorps Wilhelmina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

← Terug naar nieuws