Showkorps Wilhelmina     
 

Welkom bij Showkorps Wilhelmina

Showkorps Wilhelmina is al sinds 1898 een begrip in Sleeuwijk en omstreken. Wat begon als een kleine dorpsfanfare, is anno 2023 uitgegroeid tot een showkorps dat nationale bekendheid heeft en een graag geziene gast is op taptoes in binnen- en buitenland. Op deze site vind je alle informatie over onze vereniging.

Showkorps Wilhelmina wenst jou veel lees- en kijkplezier en wij hopen van harte je komend seizoen te mogen begroeten bij een van onze optredens.


Vacature dirigent Stageband
Stageband Wilhelmina is een onderdeel van Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk. Deze dorpsvereniging kent een rijke historie en is reeds 125 jaar sterk vertegenwoordigd in onze gemeenschap.
Wilhelmina bestaat uit een drietal onderdelen: Showkorps, Jeugdorkest en Stageband. De Stageband is opgericht na het 120-jarig jubileum en heeft na vijf jaar een solide basis. De groep bestaat veelal uit oud-leden van het showkorps en mensen die er voor kiezen om zittend muziek te maken. Met een twintigtal muzikanten maken we bij voorkeur lichte populaire en herkenbare muziek uit o.a. musicals en hitparade afgewisseld met een goede mars.


Per direct zijn wij op zoek naar een dirigent die de Stageband naar een nieuw niveau van muziek maken kan brengen. De huidige bezetting biedt genoeg mogelijkheden, maar we zijn op zoek naar uitbreiding met andere instrumenten en zang. Plezier in muziek maken staat daarbij voorop waarbij we streven naar een “eigen” repertoire en sound.

De huidige bezetting; Trompet 6x, Altsax 3x, Tenorsax 2x, Euphonium 3x, Trombone 3x, Bas 2x, Slagwerk 2x. Wij repeteren eens per 14 dagen op donderdagavond. In de voorbereiding naar optredens toe worden extra repetities ingepland op donderdagavond.

Profielschets dirigent Stageband Wilhelmina:
• Is in bezit van HaFaBra directie of vergelijkbaar niveau.
• Kan met een natuurlijk overwicht muzikaal leiding geven aan het orkest.
• Heeft goede didactische als ook sociale vaardigheden.
• Is een verenigingsmens.
• Heeft een uitgebreide repertoirekennis en kan deze toepassen om tot een repertoirekeuze te komen die past bij het orkest, de muzikale kwaliteiten van afzonderlijke leden en een gevarieerd publiek.
• Is in staat en bereid om arrangementen op basis van kwaliteitsverschillen en bezetting aan te passen.
• Is inventief en vindt het een uitdaging om nieuwe (muzikale) wegen te bewandelen.
• Inspireert en motiveert met zijn/haar muzikale kwaliteiten.
• Is creatief, vernieuwend, enthousiast en stimulerend, maar heeft ook respect voor de verscheidenheid van de individuele leden.
• Zorgt voor een prettige sfeer op de repetitie. Combineert discipline met flexibiliteit, dynamiek, spontaniteit en humor.
• Stimuleert de individuele groei van muzikanten, maar altijd vanuit een respectvolle benadering.
• Kan meedenken over muzikale groei de Stageband.
• Plant daar waar nodig sectierepetities en begeleidt deze.
• Is in staat goed samen te werken met de muziekcommissie en stagebandcommissie.
• Is beschikbaar op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

SjorsCreatief & het Jeugdkorps
Wat?
De leeuw is hét symbool van Showkorps Wilhelmina, en wij zoeken nieuwe leeuwtjes! Kom muziek maken bij Jeugdkorps Wilhelmina en ervaar hoe leuk dat is! En dat voor maar €2.50 per les! In de eerste les maak je kennis met de instrumenten en kies je een instrument waar je de komende weken mee aan de slag wil gaan. Ben jij een sierlijk leeuwtje (trompet en saxofoon) of juist meer een rammende leeuw (slagwerk)? In les 2 en 3 ga je in groepsverband met een docent aan de slag om te leren spelen op het instrument zodat je in les 4 al samen met het Jeugdkorps kan spelen! Daarna volgt meteen je eerste optreden! Vind je het leuk? Dan kan je er voor kiezen om op les te gaan om zo een echte leeuw te worden!
Wanneer?
16 november 2023 van 16:30 tot 17:30 uur
23 november 2023 van 16:00 tot 17:30 uur
30 november 2023 van 16:00 tot 17:30 uur
7 december 2023 van 19:00 tot 20:00 uur

Aanmelden kan hier: https://https://www.sportcoachaltena.nl/activiteit/383474/muziek


Jubileum Taptoe 

Deze jubileumtaptoe kan niet zonder zijn sponsors!

Hartelijk dank voor jullie bijdrage! 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram