Showkorps Wilhelmina     
 

Nieuws 

SHOWKORPS WILHELMINA IS JARIG!


Showkorps Wilhelmina bestaat sinds 14 augustus precies 125 jaar en dat vieren we met nieuwe logo's voor alle onderdelen van onze vereniging! 

 Nieuwe hoofdsponsor Showkorps Wilhelmina

Tijdens het dinerconcert hebben we bekend kunnen maken dat Showkorps Wilhelmina een nieuwe
hoofdsponsor heeft:
De Haan Zonwering uit Sleeuwijk.
https://www.dehaan-zonwering.nl

Wim en Marjolein de Haan hebben zich bij het bestuur gemeld om hoofdsponsor van onze vereniging te worden. Zij hebben zich aan Showkorps Wilhelmina verbonden.
Wij zijn trots en blij met De Haan Zonwering als nieuwe hoofdsponsor van Showkorps Wilhelmina!


 

Trompettisten gezocht!!

Word jij ons nieuwe lid? Pas jij bij ons? Ontdek het hier!
Ik houd van:
- Uitdagende repetities
- Gezellig borrelen na de repetitie
- Optreden in binnen-, en buitenland
- Het verenigingsleven
- activiteiten zoals kamp, repetitieweekend en pubquizen
- Heul veul Brabantse gezelligheid
Speel jij graag trompet of es-cornet? Houd je van gezelligheid, leuke optredens en serieus met muziek bezig zijn?
Uiteraard zijn niet alleen tormpettisten welkom, maar iedereen!
Kom dan snel eens een keer kijken bij ons!
We oefenen op donderdagavond in Dorpshuis de Bolderik in Sleeuwijk, van 20:00u tot 22:00u.
TOT DONDERDAG!

 


Nieuwe instructeurs Slagwerk Jeugdkorps en Slagwerk Showkorps


Onlangs hebben de leerlingen van het slagwerk kennis gemaakt met hun nieuwe docent: Ruben Romijn. Met zijn aanvulling is het instructieteam van de jeugd weer compleet! Wij wensen hem veel succes en plezier!‘Mijn naam is Ruben Romijn. Ik ben sinds kort woonachtig in Veen, maar geboren en getogen in het aangrenzende Andel. En inmiddels 30 jaren jong. Ik ben opgeleid als drummer in de lichte muziek aan het conservatorium van Tilburg, waar ik in 2016 afstudeerde. Sinds 2014 ben ik begonnen met drumles geven aan zowel beginners als gevorderden. Ik doe dat nog altijd met veel plezier, op verschillende locaties: Altena, Gorinchem, Dordrecht en nu dus ook Sleeuwijk. Daarnaast ben ik werkzaam als uitvoerend muzikant en freelance illustrator.

Ondanks dat de geïmproviseerde muziek en de showkorpswereld in de praktijk wat van elkaar verschillen, verwacht ik dat mijn inburgering niet lang zal duren. Er zijn namelijk genoeg overeenkomsten tussen beide culturen: verbinding door samenspel, de taal en theorie van de muziek, de drumrudiments en de techniek. Daarnaast heb ik als invaller bij diverse brassbands, fanfares en slagwerkgroepen al van het verenigingsleven geproefd.

Kortom: ik hoop met wat bekkens en trommels minder de jeugd een goede basis mee te geven.
Ik heb veel zin in de nieuwe uitdaging en zie uit naar mijn samenwerking met o.a. Sabine!’


Ed van Kommer, onze nieuwe slagwerkinstructeur, is al een aantal weken actief binnen onze vereniging. Graag stellen wij hem aan je voor.

Ed van Kommer woont samen met zijn vrouw Natalie en 2 kinderen in Wijk bij Duurstede. Ed is werkzaam als slagwerker bij de Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso" (KMK-JWF)
Hij kijkt uit naar zijn samenwerking met Gerd en Pim en heeft ook erg veel zin om te werken met het Showkorps. Ed is er van overtuigd dat we een leuke tijd tegemoet gaan!

Wij zijn als vereniging erg blij om hem te kunnen toevoegen aan ons instructieteam en wensen hem heel veel plezier en succes bij Showkorps Wilhelmina!Altena StreekFestival - Optreden Jeugdkorps 

Zaterdag 15 oktober heeft ons Jeugdkorps een leuk optreden verzorgd bij het Altena StreekFestival. Onder leiding van hun dirigente Sabine Bakker speelde zij o.a. Dance Monkey, Suzan & Freek, Tarzan en Happy. 
Open repetitie Showkorps

Altijd al eens mee willen spelen met het Showkorps? Dat kan! Donderdag 20 oktober houden wij een open repetitie avond, meld je nu aan via  Open repetitie  en dan zien we je daar!Na 3 jaar van afwezigheid is het zaterdag 17 september eindelijk weer zover.

🎼TAPTOE SLEEUWIJK
Graag nodigen wij je uit voor een muzikale avond, vol show en entertainment. Tot dan!

Locatie: Park aan de Notenlaan
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: Gratis


Nieuws


Terug naar overzicht

29-05-2022

Vacature Slagwerkinstructeur

Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk heeft per september 2022 een vacature voor een enthousiaste, doelgerichte en ambitieuze slagwerkinstructeur. Showkorps Wilhelmina bestaat op dit moment uit een jeugdkorps, SW3 en het showkorps.


Het showkorps is op zoek naar een slagwerkinstructeur die een frisse wind door de slagwerksectie kan laten waaien. Onder leiding van diverse dirigenten heeft het showkorps al vele goede resultaten heeft behaald. In 2009 werden wij wereldkampioen in de First Division Showband Style tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Tijdens de marswedstrijden in Kerkrade behaalden wij in 2001, 2005, 2009, 2013 en 2017 een gouden medaille.


Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de nieuwe show 'Club 27, An Artist's Life'. In deze show klinkt muziek van bekende artiesten die horen bij de club van 27. Een mysterieus begrip omdat zij op 27-jarige leeftijd het tijdelijke voor het eeuwige verruilden.


Het showkorps is een graag geziene gast tijdens taptoes en streetparades in binnen- en buitenland. Tevens levert het korps hun bijdrage o.a. tijdens Koningsdag en aan de 4 mei-viering in de gemeente. De slagwerkgroep bestaat momenteel uit tien leden die na een repetitie ook graag met elkaar een drankje doen aan de bar.


Wij zoeken iemand die:

in het bezit is van een conservatoriumopleiding slagwerk of over een aantoonbaar vermogen beschikt
affiniteit heeft met de mars- en showsector
enthousiast, actief en betrokken is bij de vereniging
elke donderdagavond de slagwerkrepetitie leidt en eventueel de leerlingen begeleid naar hun A-examen
mee wil denken over nieuwe muziek en de te volgen koersen
goed kan beginnen met niveau verschillen tussen instrumenten, iedereen op zijn/haar niveau kan stimuleren en het niveau weet te beginnen.
Wij bieden:

een actieve vereniging met Brabantse gezelligheid
een afwisselend muzikaal en showtechnisch programma
diverse mars- en showmuziek op eerste divisie-niveau
veel ruimte voor initiatief
een passende vergoeding


Het showkorps herhaalt elke donderdagavond van 20.10 tot 22.10 uur in dorpshuis De Bolderik in Sleeuwijk. vooraf vinden vanaf 18:00 uur de lessen van onze leerlingen plaats. Een beschikbaarheid op de donderdagavond is dus een pré.


Ben jij de persoon die wij zoeken?

Stuur voor 1 oktober 2022 een motivatiebrief en CV naar: secretariaat@showkorps-wilhelmina.nl

Kijk voor meer informatie op onze Facebook of Instagrampagina, of op ons Youtube kanaal. Een aantal kandidaten uitgenodigd voor een selectie zal worden gevolgd er een ronde met proefdirecties volgt. Deze vindt bij voorkeur op de dinsdagavond plaats in verband met onze voorbereiding op het WMC 2022.

 ER5A6299.jpg


Terug naar overzicht E-mailen
Map
Info
Instagram