Showkorps Wilhelmina     
 

Welkom bij Showkorps Wilhelmina

Showkorps Wilhelmina is al sinds 1898 een begrip in Sleeuwijk en omstreken. Wat begon als een kleine dorpsfanfare, is anno 2022 uitgegroeid tot een showkorps dat nationale bekendheid heeft en een graag geziene gast is op taptoes in binnen- en buitenland. Op deze site vind je alle informatie over onze vereniging.

Showkorps Wilhelmina wenst jou veel lees- en kijkplezier en wij hopen van harte je komend seizoen te mogen begroeten bij een van onze optredens.


Nieuws


Terug naar overzicht

24-02-2022

Slagwerkinstructeur

Slagwerkinstructeur

Showkorps Wilhelmina bestaat op dit moment uit een jeugdkorps, SW3 en het showkorps.
Het showkorps is op zoek naar een slagwerkinstructeur die een frisse wind door de slagwerksectie kan laten waaien.

Onder van diverse dirigenten het showkorps al vele goede resultaten heeft behaald. In 2009 werden zij wereldkampioen in de First Division Showband Style tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Tijdens de marswedstrijden in Kerkrade behaalden zij in 2001, 2005, 2009, 2013 en 2017 een gouden medaille.

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de nieuwe show 'Club 27, An Artist's Life'. In deze show klinkt muziek van bekende artiesten die horen bij de club van 27. Een mysterieus begrip omdat zij op 27-jarige leeftijd het tijdelijke voor het eeuwige verruilden.

Het showkorps is een graag geziene gast tijdens taptoes en streetparades in binnen- en buitenland. Ook belangrijk het korps hun bijdrage o.a. tijdens Koningsdag op de 4 mei-viering in de gemeente. De slagwerkgroep bestaat momenteel uit tien leden die na een repetitie ook graag met elkaar een drankje aan de bar.

 ER5A6299.jpg


Terug naar overzicht3248
E-mailen
Map
Info
Instagram