Nieuws

Hieronder vindt u ons laatste nieuws. Wilt u meer nieuws, maak dan een keuze uit ons archief. Deze vindt u op een computer in de zijbalk en op een mobiel apparaat onderaan de pagina.


Open repetitie

Speel JIJ trompet, trombone, saxofoon, bariton/euphonium, bas of slagwerk en lijkt het jou leuk om eens mee te spelen met ons jeugd- of showkorps?

Dan is dit je kans! Showkorps Wilhelmina gooit donderdag 27 september vanaf 18:30 uur haar deuren open en heet iedereen van harte welkom tijdens deze open repetitie.

Onder leiding van dirigenten Dennis Te Woerd (Jeugd) en Michèl Smeets (Showkorps) zal er gerepeteerd worden op een aantal stukken van het huidige repertoire.

Kortom, wees welkom!

 

FB_IMG_1537203111700


Taptoe Sleeuwijk 2018

 

Staat zaterdag 15 september al omcirkeld in uw agenda? Zo niet, doe dit dan meteen, want dan vindt alweer de 27e editie van Taptoe Sleeuwijk plaats. De taptoecommissie is er ook dit jaar weer in geslaagd een mooi programma samen te stellen. Gastkorpsen dit jaar zijn Show- & Drumfanfare Oranje IJsselmuiden, Jong en Juliana Amersfoort, March & Showband Rheden en uiteraard zijn ons eigen jeugd- en showkorps ook weer van de partij. Het voorprogramma wordt dit jaar verzorgd door Jeugdfanfare Altena, een projectorkest uit de regio. Ook wordt er weer keihard gewerkt door tientallen vrijwilligers om het park weer om te toveren tot een waardig taptoeterrein inclusief grote zittribune. En dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de vele FANTASTISCHE sponsoren, waardoor dit prachtige evenement nog steeds GRATIS toegankelijk is!

Kortom, een avond om niet te missen!
Zaterdag 15 september, 20:00 uur, park aan de Notenlaan, Sleeuwijk

 

 Taptoe Sleeuwijk 2018 Flyer 1 Taptoe Sleeuwijk 2018 Flyer 1 AK A


Reünieconcert in de media

Showkorps Wilhelmina is druk bezig met de voorbereidingen voor het reünieconcert dat gaat plaatsvinden op 5 januari 2019.

Ook de media in de omgeving besteed hier veel aandacht aan. Zo heeft ‘Het Kontakt’ afgelopen week een stuk in de krant gepubliceerd:

‘ Muzikanten die zin hebben om nog eens muziek te maken met ‘oude’ muziekvrienden, kunnen binnenkort hun kans grijpen.
Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk houdt namelijk ter ere van haar 120-jarig bestaan een reünieconcert, zo vertelt Eleonora Weima namens de vereniging. “Hiervoor zijn we natuurlijk op zoek naar zoveel mogelijk oud-leden, die graag weer eens muziek willen maken. Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om oude tijden weer te laten herleven en muziek te kunnen maken met ‘oude’ muziekvrienden.”

Lees het volledige artikel via onderstaande link:
https://www.hetkontakt.nl/regio/heusdenenaltena/algemeen/157235/showkorps-wilhelmina-zoekt-muzikanten-voor-reunieconcert

 

 


Geslaagden

De afgelopen tijd hebben wij nog een aantal geslaagden gehad welke wij jullie niet willen onthouden.

Nienke is geslaagd voor A-examen saxofoon.
Daniël is geslaagd voor deel 1 praktijkdiploma C snaredrum.

Ook via deze weg willen wij Nienke en Daniël nogmaals van harte feliciteren met het behaalde resultaat. IMG-20180630-WA0003 FB_IMG_1531423224142


Verandering doet leven

Er hangt een ongedwongen en gezellige sfeer op de jaarlijkse Wilhelmina BBQ, welke als afsluiting van de eerste helft van het seizoen en als start van een welverdiende korpsvakantie geldt. De gesprekken gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen, maar af en toe vallen de woorden ‘Wilhelmina’, ‘Afrika’ en ‘jeugd’ en wordt er teruggeblikt op de afgelopen periode; een periode van verandering.

Een eerste grote verandering heeft betrekking op onze jeugd. Vanwege de kleine groep jeugdleden wordt al vrij snel duidelijk dat het dit jaar niet haalbaar gaat zijn om als Jeugdshowkorps lopende optredens te verzorgen. De jeugd zou dit jaar alleen in concertvorm op gaan treden, echter wel op een eigentijdse manier. Onder leiding van dirigent Dennis te Woerd wordt er gestart met het instuderen van nieuwe, jeugdige muziek. Ook wordt er een samenwerking gezocht met onze leerlingen, welke hun eerste muzikale stappen zetten tijdens de lessen van onze vakdocenten Lenie Vink, Henk van Loon en Corné Pas. Er worden twee muziekstukken speciaal gearrangeerd zodat ook de leerlingen met het jeugdorkest mee kunnen spelen. Naast optredens staan er verschillende gezamenlijke activiteiten op het programma, zoals een schaatsmiddag, diverse filmavonden en een dagje Efteling. Plezier, muziek en binding waren de speerpunten voor de Jeugdcommissie dit jaar.

Waar voor het Showkorps de focus een jaar geleden vooral lag op de voorbereiding in aanloop naar het WMC, wordt er dit jaar keihard gewerkt aan de nieuwe show met als thema Afrika. De nieuwe muziek, gearrangeerd door dirigent Michèl Smeets, staat al snel op de lessenaar en de bekende Afrikaanse melodieën worden met enthousiasme ontvangen door de muzikanten. Djembe’s zorgen voor een verandering in en aanvulling op het slagwerkinstrumentarium, wat Corné Pas de mogelijkheid biedt om de slagwerkbreaks een Afrikaans tintje te geven. Bovendien zorgt het nieuwe showinstructieteam, bestaande uit Pim van Kan en Erwin de Jong, voor een nieuwe manier van instuderen en een positieve vibe onder de leden. Zij halen allen hiermee het maximale uit het orkest.

In al hun enthousiasme wil het vernieuwde instructieteam zich tijdens repetities echter nog wel eens wijden aan motiverende en soms ook kritische speeches. Iets waarbij Erik, door alleen maar het woord ‘mand!’ te roepen, vaak aangeeft wanneer deze te lang duren. Datzelfde team weet echter wel een verandering door te voeren waar menig voorgaande instructeur jaloers op zou zijn. Zij hebben namelijk heel het Showkorps met volle overtuiging aan het dansen gekregen. Waar de zumbalessen van de familie Weima nog eens goed voor kunnen zijn… Wanneer er wordt gevraagd dierengeluiden te produceren om tijdens de speakertekst de Afrikaanse sfeer te versterken, laten velen hun creativiteit de vrije loop, wat soms tot enige hilariteit leidt. Martijn doet in het begin enorm zijn best om het geluid van een aap na te doen. Echter lijkt dit meer op het geblaf van een hond, waardoor hij al gauw overstap op een brul van een leeuw. (of tijger, daar zijn we nog steeds niet helemaal uit) Menno ziet zijn kans schoon om het geheel een Mexicaans tintje te geven en roept steevast ‘Arriba!’. Albert imiteert de welbekende ‘roepie-roepie-vogel’, maar wanneer Carlo zijn sissende slang introduceert, leidt dit tot een klein misverstand omdat de rest van het orkest denkt dat hij hen tot stilte maant, of dat iemand het gas aan heeft laten staan. De olifant van Erwin van Andel wordt bij zijn afwezigheid op één van de laatste showrepetities vervangen die van John, welke echter last bleek te hebben van een flinke verkoudheid, beterschap…

De show beleeft een grandioze première in het Franse Beauvais, waar ook de vuurdoop plaatsvindt van onze nieuwe tambour-maître en Afrikaans stamhoofd Wilco van de Werken.  Het zou het startsein worden voor een mooie ‘Africa Tour’ langs verschillende taptoes, altijd bijgestaan door het vaste materiaalteam en korpsbegeleiding.

Geen enkele verandering was er te vinden in de inzet en het vertrouwen van iedereen die ook dit afgelopen half jaar weer betrokken is geweest bij onze vereniging. Leden, instructie, vrijwilligers, vrienden, sponsoren, supporters, reacties op social media; we zijn jullie ontzettend dankbaar! Gezamenlijk maken en onderhouden we deze prachtige vereniging. Wij gaan genieten van een verdiende vakantie, en vooruitkijken naar wat komen gaat. Een vervolg van onze Africa Tour, Taptoe Sleeuwijk en het Reünieconcert.

Fijne vakantie!

IMG-20180414-WA0017