Nieuws

Hieronder vindt u ons laatste nieuws. Wilt u meer nieuws, maak dan een keuze uit ons archief. Deze vindt u op een computer in de zijbalk en op een mobiel apparaat onderaan de pagina.


Geslaagden

De afgelopen tijd hebben wij nog een aantal geslaagden gehad welke wij jullie niet willen onthouden.

Nienke is geslaagd voor A-examen saxofoon.
Daniël is geslaagd voor deel 1 praktijkdiploma C snaredrum.

Ook via deze weg willen wij Nienke en Daniël nogmaals van harte feliciteren met het behaalde resultaat. IMG-20180630-WA0003 FB_IMG_1531423224142


Verandering doet leven

Er hangt een ongedwongen en gezellige sfeer op de jaarlijkse Wilhelmina BBQ, welke als afsluiting van de eerste helft van het seizoen en als start van een welverdiende korpsvakantie geldt. De gesprekken gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen, maar af en toe vallen de woorden ‘Wilhelmina’, ‘Afrika’ en ‘jeugd’ en wordt er teruggeblikt op de afgelopen periode; een periode van verandering.

Een eerste grote verandering heeft betrekking op onze jeugd. Vanwege de kleine groep jeugdleden wordt al vrij snel duidelijk dat het dit jaar niet haalbaar gaat zijn om als Jeugdshowkorps lopende optredens te verzorgen. De jeugd zou dit jaar alleen in concertvorm op gaan treden, echter wel op een eigentijdse manier. Onder leiding van dirigent Dennis te Woerd wordt er gestart met het instuderen van nieuwe, jeugdige muziek. Ook wordt er een samenwerking gezocht met onze leerlingen, welke hun eerste muzikale stappen zetten tijdens de lessen van onze vakdocenten Lenie Vink, Henk van Loon en Corné Pas. Er worden twee muziekstukken speciaal gearrangeerd zodat ook de leerlingen met het jeugdorkest mee kunnen spelen. Naast optredens staan er verschillende gezamenlijke activiteiten op het programma, zoals een schaatsmiddag, diverse filmavonden en een dagje Efteling. Plezier, muziek en binding waren de speerpunten voor de Jeugdcommissie dit jaar.

Waar voor het Showkorps de focus een jaar geleden vooral lag op de voorbereiding in aanloop naar het WMC, wordt er dit jaar keihard gewerkt aan de nieuwe show met als thema Afrika. De nieuwe muziek, gearrangeerd door dirigent Michèl Smeets, staat al snel op de lessenaar en de bekende Afrikaanse melodieën worden met enthousiasme ontvangen door de muzikanten. Djembe’s zorgen voor een verandering in en aanvulling op het slagwerkinstrumentarium, wat Corné Pas de mogelijkheid biedt om de slagwerkbreaks een Afrikaans tintje te geven. Bovendien zorgt het nieuwe showinstructieteam, bestaande uit Pim van Kan en Erwin de Jong, voor een nieuwe manier van instuderen en een positieve vibe onder de leden. Zij halen allen hiermee het maximale uit het orkest.

In al hun enthousiasme wil het vernieuwde instructieteam zich tijdens repetities echter nog wel eens wijden aan motiverende en soms ook kritische speeches. Iets waarbij Erik, door alleen maar het woord ‘mand!’ te roepen, vaak aangeeft wanneer deze te lang duren. Datzelfde team weet echter wel een verandering door te voeren waar menig voorgaande instructeur jaloers op zou zijn. Zij hebben namelijk heel het Showkorps met volle overtuiging aan het dansen gekregen. Waar de zumbalessen van de familie Weima nog eens goed voor kunnen zijn… Wanneer er wordt gevraagd dierengeluiden te produceren om tijdens de speakertekst de Afrikaanse sfeer te versterken, laten velen hun creativiteit de vrije loop, wat soms tot enige hilariteit leidt. Martijn doet in het begin enorm zijn best om het geluid van een aap na te doen. Echter lijkt dit meer op het geblaf van een hond, waardoor hij al gauw overstap op een brul van een leeuw. (of tijger, daar zijn we nog steeds niet helemaal uit) Menno ziet zijn kans schoon om het geheel een Mexicaans tintje te geven en roept steevast ‘Arriba!’. Albert imiteert de welbekende ‘roepie-roepie-vogel’, maar wanneer Carlo zijn sissende slang introduceert, leidt dit tot een klein misverstand omdat de rest van het orkest denkt dat hij hen tot stilte maant, of dat iemand het gas aan heeft laten staan. De olifant van Erwin van Andel wordt bij zijn afwezigheid op één van de laatste showrepetities vervangen die van John, welke echter last bleek te hebben van een flinke verkoudheid, beterschap…

De show beleeft een grandioze première in het Franse Beauvais, waar ook de vuurdoop plaatsvindt van onze nieuwe tambour-maître en Afrikaans stamhoofd Wilco van de Werken.  Het zou het startsein worden voor een mooie ‘Africa Tour’ langs verschillende taptoes, altijd bijgestaan door het vaste materiaalteam en korpsbegeleiding.

Geen enkele verandering was er te vinden in de inzet en het vertrouwen van iedereen die ook dit afgelopen half jaar weer betrokken is geweest bij onze vereniging. Leden, instructie, vrijwilligers, vrienden, sponsoren, supporters, reacties op social media; we zijn jullie ontzettend dankbaar! Gezamenlijk maken en onderhouden we deze prachtige vereniging. Wij gaan genieten van een verdiende vakantie, en vooruitkijken naar wat komen gaat. Een vervolg van onze Africa Tour, Taptoe Sleeuwijk en het Reünieconcert.

Fijne vakantie!

IMG-20180414-WA0017

 


Uitnodiging reünieconcert

Denk je nog wel eens terug aan Showkorps Wilhelmina? Zou je nog wel eens muziek willen maken met jouw ‘oude’ muziekvrienden? Dan is dit je kans!

Showkorps Wilhelmina organiseert namelijk een reünieconcert, in verband met haar 120-jarig bestaan!

Hiervoor zijn we op zoek naar zoveel mogelijk oud-leden, die graag weer eens muziek willen maken. Daarnaast is het natuurlijk
erg leuk om oude tijden weer te laten herleven en muziek te kunnen maken met jouw ‘oude’ muziekvrienden.

Er zal vanaf donderdag 30 augustus 2018 gestart gaan worden met de repetities in de Bolderik in Sleeuwijk. Het definitieve repetitieschema zal hiervoor nog gemaakt worden. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Aan het einde van deze repetitieperiode zal dan (eind 2018/begin 2019) het reünieconcert plaats vinden.

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan het reünieconcert? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@showkorps-wilhelmina.nl

Voel je het na deze periode toch weer ‘kriebelen’, dan kun je natuurlijk weer lid worden van Showkorps Wilhelmina!

Wil je wel graag spelen, maar toch niet meer de druk van de optredens en het lopen? Dan kun je lid worden van ons, nog op te richten, zittend orkest: SW3! (Informatie hierover volgt.)

We hopen natuurlijk op zoveel mogelijk aanmeldingen van oud-leden, om het reünieconcert tot een succes te maken!

Wil je graag meer informatie? Stuur dan een mail naar: info@showkorps-wilhelmina.nl.

 

Het bestuur van Showkorps Wilhelmina

 


Voorzitter gezocht!

Vacature: Voorzitter bestuur

Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk is op zoek naar een voorzitter voor haar bestuur. Ben jij iemand die graag leiding geeft en het leuk lijkt om Showkorps Wilhelmina te vertegenwoordigen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat houdt de functie in?
Als voorzitter van onze vereniging coördineer je bestuursactiviteiten en geef je leiding aan de bestuursleden. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor organisaties en instanties buiten de vereniging. Deze functie voer je geheel op vrijwillige basis uit.

Wat biedt de vereniging jou?
Showkorps Wilhelmina is een leuk en relatief jong showkorps met enthousiaste leden. De vereniging biedt je een leuke mogelijkheid om betrokken te zijn bij een showkorps, zonder spelend lid te zijn. Daarnaast biedt het jou een leuke uitdaging, waarbij je veel nieuwe mensen leert kennen.

Wat verwachten we?

 

 

Meer informatie?
Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen, stuur dan een mail naar info@showkorps-wilhelmina.nl. of bel 0634843344.


Koningsdag 2018

Vrijdag 27 april heeft het Showkorps ‘s ochtends de rondgang verzorgd in Sleeuwijk. Daarna is het Showkorps afgereisd naar Dordrecht en Huizen.

Ook deze dag kan het showkorps weer terugkijken op 2 mooie optredens waar de show een groot applaus kreeg.

Foto’s zijn te bekijken op de facebookpagina: https://www.facebook.com/SWilhelmina/

Het filmpje van de gehele show is hier te bekijken:
Wilt u de show live komen bekijken? Op 5 mei is het Showkorps te zien bij Taptoe Drunen.

Tot dan!