Nieuws

Hieronder vindt u ons laatste nieuws. Wilt u meer nieuws, maak dan een keuze uit ons archief. Deze vindt u op een computer in de zijbalk en op een mobiel apparaat onderaan de pagina.


Nieuwjaarsconcert

NIEUWJAARSCONCERT 2018

Op 6 januari is het weer zover, het jaarlijkse nieuwjaarsconcert. Zowel het Jeugdkorps als het Showkorps brengen weer een gevarieerd programma, inclusief een optreden van de leerlingen en de nieuwe showmuziek van het Showkorps! Uiteraard is er na afloop weer een gezellige borrel waar er geproost kan worden op het nieuwe muzikale jaar. Kortom, een avond om niet te missen!

6 januari, 20:00 uur in de Bolderik in Sleeuwijk!

FB_IMG_1514405721521


Open repetitie

Open repetitie jeugdkorps!

Ben JIJ tussen de 6 en 16 jaar en speel je saxofoon, trompet, trombone, bariton of bas, of ben je gewoon benieuwd hoe een repetitie er bij Wilhelmina uitziet? Kom dan op donderdag 30 november naar de open repetitie van ons Jeugdkorps, speel mee en proef de sfeer!

Tot dan!

 

FB_IMG_1511475568597


Geef het stokje door

Vertel in het kort, wie is Irina Weima?
Ik ben Irina Weima, ik ben 18 jaar oud en ik woon in Woudrichem met mijn ouders en mijn zus. Mijn hobby is trompet spelen.

Hoelang ben je al lid bij Showkorps Wilhelmina?
Ik ben op 7 jarige leeftijd begonnen met majorette dat heb ik een paar jaar gedaan. Met een kleine tussenstop ben ik daarna trompet gaan spelen en nu ben ik alweer 6/7 jaar lid van Showkorps Wilhelmina.

Welke muziekdiploma’s heb je?
Ik heb muziekdiploma A.

Wat voor soort muziek speel je graag of heb je gespeeld bij Showkorps Wilhelmina?
Ik vind Invincible een heel mooi nummer om te spelen, jammer genoeg heb ik hem nog niet zo heel erg vaak gespeeld. Ik vind de muziek van de nieuwe show heel erg mooi en leuk, omdat er veel bekende nummers in zitten.

Heb je een voorkeur voor een nummer dat we gespeeld hebben bij Showkorps Wilhelmina?
Er zijn wel nummers die ik leuk vond maar ik weet niet hoe ze heten omdat ik nog maar kort bij het Showkorps zit.
Je leukste herinnering aan/bij Showkorps Wilhelmina?
Wilhelmina kamp vond ik altijd erg leuk en natuurlijk het WMC in 2017 dat was voor mij een hele mooie en bijzondere ervaring.

Wat doe je in je vrije tijd, heb je nog andere hobby’s?
In mijn vrije tijd ga ik naar de sportschool en ik vind het leuk om met vriendinnen af te spreken.

Wat voor werk/opleiding doe je?
Ik werk bij de Action in Woudrichem en ik doe de opleiding voor Tandartsassistente op het Da Vinci college in Dordrecht.

Welk spreekwoord past heel goed bij jou?
Een goed begin is het halve werk.

Wil je nog iets vertellen wat er niet in deze vragenlijst staat?
Ik vind het nog steeds heel leuk om muziek te maken en blijf het zeker nog een tijd doen.

 

20171117_185133

Ik geef het stokje door aan:
Geran struik


Tambour-maitre gezocht!

Wil jij ons nieuwe gezicht worden en graag deel uitmaken van een gezellig Brabants showkorps? Dan ben jij degene die wij zoeken, want Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk heeft een vacature voor een

TAMBOUR-MAÎTRE

Als tambour-maître ben jij hét gezicht van ons showkorps en geef je bij straatoptredens leiding aan een groep enthousiaste muzikanten. Jij bent eindverantwoordelijk voor het goede verloop van een optreden en bent het aanspreekpunt voor de organisatie waar het optreden plaatsvindt. Verder ben je muzikaal aangelegd en beschik je over de nodige ervaring in de mars- en showwereld.

Wij zijn een graag gezien korps tijdens taptoes, avondvierdaagses en streetparades in zowel binnen- als buitenland. Ons showkorps telt op dit moment 35 enthousiaste leden die na een serieuze repetitie ook graag een drankje aan de bar drinken.

Wij vragen:
– muzikaliteit;
– deelname aan de optredens en show- en marsrepetities;
– geven van exercitietrainingen aan zowel het jeugd- en showkorps;
– enthousiasme, motivatie en inzet.
– verenigingsmens

Wij bieden:
– gezellige, actieve vereniging met een groot hart;
– Brabantse gezelligheid;
– een afwisselend muzikaal en showtechnisch programma.

Bij interesse zijn wij uiteraard bereid jou een tambour-maître cursus aan te bieden.

Het showkorps repeteert elke donderdag van 20.00 – 22.00 in De Bolderik te Sleeuwijk. Show- en Marsrepetities vinden normaliter plaats op dinsdag- of donderdagavond en incidenteel op zaterdagochtend.

Ben jij het nieuwe gezicht van Showkorps Wilhelmina?
Neem dan snel contact op via: voorzitter@showkorps-wilhelmina.nl of door te bellen naar 0645292806

Voor meer informatie kijk op: www.showkorps-wilhelmina.nl

 


Geef het stokje door

Vertel in het kort, wie is Menno Raams?
Mijn naam is Menno Raams, ik ben 20 jaar en woon in Woudrichem.

Hoelang ben je al lid bij Showkorps Wilhelmina?
Ik ben ruim 13 jaar lid van Showkorps Wilhelmina.

Welke muziekdiploma’s heb je?
Ik heb A- en B-diploma voor zowel slagwerk als mallets.

Wat voor soort muziek speel je graag of heb je gespeeld bij Showkorps Wilhelmina?
Het liefst speel ik een lekkere stevige mars en wat lichte muziek voor de afwisseling. Ik heb een hekel aan polka’s, met als enige uitzondering Abschiedspolka.

Heb je een voorkeur voor een nummer dat we gespeeld hebben bij Showkorps Wilhelmina?
Attila, Bravura, Robbie Williams, Knights of Cydonia, Gibraltar, Red Alert, March of the Pacemakers, Captain General, Proud Mary, en ga zo nog maar even door…

Je leukste herinnering aan/bij Showkorps Wilhelmina?
Dat zijn er te veel om op te noemen. De optredens in de Efteling, Ahoy, Grevenmacher, Iserlohn, taptoe Sleeuwijk, WMC 2013 & 2017. Eigenlijk heeft elk optreden wel iets leuks. Vooral de busreizen zijn erg gezellig
Wat doe je in je vrije tijd, heb je nog andere hobby’s?
Voor Showkorps Wilhelmina zit ik in de Jeugdcommissie en Sponsorcommissie. Ik ben voorlichter tijdens open dagen op de hogeschool. Tevens ben ik lid van het studentpanel van mijn opleiding. Daarnaast ben ik lid van het CRM-Testpanel voor onder andere NHTV, PlatVorm Klantgericht Ondernemen (PvKO) en Microsoft.

Verder ben ik gek op reizen, ben ik de hoofdsponsor van Heineken, ga ik met de vriendengroep van Wilhelmina elk Hollands feestje af en verslind ik talloze series op Netflix.

Wat voor werk/opleiding doe je?
Ik studeer Management Toerisme aan de NHTV Internationale Hogeschool in Breda. Ik ben gespecialiseerd in toeristische bestemmingsontwikkeling, branding en communicatie. In september ben ik begonnen aan mijn vierde en laatste jaar waarin ik de minor customer relationship management & bedrijfscommunicatie volg. Vanaf januari hoop ik te gaan afstuderen.

Welk spreekwoord past heel goed bij jou?
Geluk zit in heel kleine dingen.
De enige manier om een vriend te hebben, is er een te zijn.

Wil je nog iets vertellen wat er niet in deze vragenlijst staat?
Showkorps Wilhelmina is een onwijs mooie club. We vergeten vaak dat we eigenlijk best goed zijn. Wat ik tof vind is dat het we altijd het maximale uit de club proberen te halen, maar dat dat nooit ten koste gaat van de gezelligheid. Wilhelmina is voor mij niet alleen serieus muziek maken, maar zorgt ook voor ontspanning als we weer lachend aan de bar een biertje drinken.

 

Ik geef het stokje door aan:
Irina Weima

 

FB_IMG_1495226716530 (2)