Nieuws

Hieronder vindt u ons laatste nieuws. Wilt u meer nieuws, maak dan een keuze uit ons archief. Deze vindt u op een computer in de zijbalk en op een mobiel apparaat onderaan de pagina.


Kamp 2.0

Afgelopen was het na maanden voorbereiding eindelijk zo ver: Kamp 2.0

Vrijdagavond zijn 32 leden afgereisd naar Kuijpershoefke in Loon op Zand.
Vroeger werden hier de jeugd kampweekenden al gehouden waardoor dit extra nostalgisch was voor de meeste mensen.

Het hele weekend bestond uit diverse activiteiten zoals: pubquiz, ochtendgymnastiek, autopuzzeltocht, Wie is de Mol zeskamp en een bingo.
Het was een geslaagd weekend en zeker voor herhaling vatbaar.
Foto’s zijn te vinden op onze Facebookpagina

76693229_3452283574789656_8942120991148998656_o


Streekfestival en afscheid jeugd dirigent

Zaterdag 2 november heeft het jeugdkorps mee gedaan aan het Altena Streekfestival.
Hier hebben zij 2 stukken ten gehore gebracht.
Het optreden was best een beetje spannend, maar het ging erg goed. Ze hebben 34 van de 60 punten behaald.

Daarnaast heeft het jeugdkorps donderdag 8 november afscheid genomen van dirigent Dennis ter Woerd.
We wensen Dennis alvast heel veel succes en muzikaal plezier toe in de toekomst en willen hem hartelijk bedanken voor de afgelopen mooie jaren met elkaar!

Vanaf donderdag 14 november gaat Sabine de repetities van het Jeugdshowkorps geven. We wensen Sabine alvast veel plezier en succes!

73322107_3428425120508835_1566228251905359872_n          74841524_3445619128789434_5178019435415339008_n

 


Taptoe Sleeuwijk 2019

Zaterdag 21 september was het weer zover: Taptoe Sleeuwijk.

Taptoe Sleeuwijk was weer een groot succes.
Het was prachtig weer waardoor er veel publiek op af is gekomen.

Daarnaast was dit de primeur van SW3 op Taptoe Sleeuwijk.
Samen met de jeugd heeft zij een optreden verzorgd.

Wij willen ook via deze weg alle muzikanten, publiek, sponsoren en vrijwilligers ontzettend bedanken voor jullie medewerking en inzet waardoor wij terug kunnen kijken op een fantastische editie.

Foto’s zijn te bekijken op onze Facebookpagina:
Op ons youtubekanaal kunt u de filmpjes van Taptoe Sleeuwijk terugkijken.


Slagwerkers gezocht

Dinsdagavond 20.00 uur is vaste prik voor onze slagwerksectie. Zij hebben repetitie o.l.v. Corné Pas.
Maar, zij zijn op zoek naar versterking in de gehele sectie en specifiek op basedrum!
Kom gerust eens kijken, neem beslist contact op en wie weet loop jij volgende jaar al mee tijdens onze optredens in binnen- en buitenland!

Op donderdagavond repeteert het showkorps o.l.v. Michèl Smeets. Ook dan ben je van harte welkom om te komen kijken.

Indien er nog vragen zijn, kun je altijd contact opnemen door te mailen naar: secretariaat@showkorps-wilhelmina.nl

 


Wilhelmina doet zichzelf SW3 cadeau

Showkorps doet zichzelf orkest SW3 cadeau 

SLEEUWIJK • Showkorps Wilhelmina vierde in januari het 120-jarig bestaan met een reünieconcert. En heeft daarmee zichzelf een mooi cadeau gegeven: een heel nieuw orkest.

Ter ere van het jubileum riep Showkorps Wilhelmina vorig jaar oud-leden op om nog eens een keer muziek te komen maken. Een grote groep muzikanten gaf aan die oproep gehoor.

“Het ging voornamelijk om leden die ooit bij Wilhelmina hebben gezeten, lang of korter geleden, maar die zijn gestopt omdat het niet meer te combineren was met werk of studie. Ook zaten er mensen tussen die het muziek maken nog wel leuk vonden, maar voor wie het fysiek te zwaar is om bijvoorbeeld een show te lopen”, vertelt bestuurslid Eleonora Weima.

Het enthousiasme onder de oud-leden was groot. “We merkten dat mensen het erg leuk vonden om elkaar te zien èn om met elkaar muziek te maken. Toen is het idee ontstaan om een zittend orkest op te richten, met als werknaam SW3. Nu kent iedereen het op die manier.”

Opbouwfase
Inmiddels spelen er zeventien muzikanten bij SW3, dat iedere twee weken op donderdagavond repeteert in De Bolderik, van 20:15 tot 22:15 uur. Koperdocent Henk van Loon dirigeert de groep.

“Het leuke is dat het Showkorps ook op dat tijdstip repeteert. In de pauze is er dus voor iedereen tijd om even met elkaar te kletsen, dat maakt het extra gezellig.”

Eleonora geeft aan dat SW3 nog in de opbouwfase zit, en er zeker meer muzikanten welkom zijn. “Dat hoeven natuurlijk niet allemaal oud-leden van Wilhelmina te zijn. Het is wel handig als mensen wat speelervaring hebben. Op dit moment is de bezetting ongeveer gelijk aan dat van het Showkorps, maar in overleg met de dirigent kan gekeken worden wat verder nog past. Dat is hetzelfde met de muziek: er wordt nu vooral uit het archief gespeeld, een mengeling van mars- en lichte muziek. Maar ook dat kan in de toekomst veranderen.”

Enthousiast
Het Sleeuwijkse korps had stilletjes wel gehoopt na het reünieconcert muzikanten aan zich te binden, maar is toch verrast over hoe het nu gelopen is. “Het enthousiasme is zo groot, de groep wil ook graag vooruit. We merken, doordat de muzikanten al ervaring hebben, ze er nu ook wel klaar voor zijn om voor publiek te gaan spelen.”

Muzikanten bij wie het ook weer gaat kriebelen zijn altijd welkom om vrijblijvend een kijkje te nemen tijdens een repetitie op donderdagavond in de Bolderik in Sleeuwijk. Meer informatie is ook te vinden op www.showkorps-wilhelmina.nl.

28965239-7541-497a-b110-8bf2eb45fee6_thumb840

 

bron: https://www.hetkontakt.nl/regio/heusdenenaltena/algemeen/198757/showkorps-doet-zichzelf-orkest-sw3-cadeau-