SHOWKORPS WILHELMINA
 

Geschiedenis van Showkorps Wilhelmina

Muziekvereniging Wilhelmina is opgericht op 14 augustus 1898 en dankt haar naam aan de toenmalige prinses Wilhelmina. Dankzij de inzet van enkele fanatieke leden nam het ledenaantal in 1970 fors toe. Meerdere instrumenten werden aangekocht en bespeeld. Ook mocht de vereniging zich voortaan Showkorps Wilhelmina noemen. In hetzelfde jaar werd er tevens een majorette peloton opgericht.
In 1973 begon Showkorps Wilhelmina met het organiseren van showavonden in sporthal ‘De Jager’ in Giessen. In 1990 werd deze showavond verleden tijd en wordt de eerste taptoe Sleeuwijk georganiseerd. Een traditie is geboren en vanaf dan wordt er elk jaar een taptoe georganiseerd, welke plaatsvindt in het park aan winkelcentrum ‘de Es’ in Sleeuwijk. Deze taptoe staat garant voor een muzikale avond voor muziek en show. Elk jaar presenteert het Showkorps hun show aan het aanwezige publiek uit Sleeuwijk en omstreken. Tevens treedt er een aantal gerenommeerde gastkorpsen op.

In 2001 maakt het Showkorps hun opwachting tijdens de marswedstrijden op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Dit optreden bracht het korps een gouden medaille. In 2009 namen zij deel aan zowel de mars- als showwedstrijden en zij veroverden op het onderdeel show de wereldtitel in de 1st Division Showband Style.

Ook deze zomer gaf het korps voor de 6e keer acte de présence in Kerkrade. Tijdens de marswedstrijden in de World Division streden zij op zaterdag 30 juli 2022 voor hun 6e gouden medaille.
Showkorps Wilhelmina is een graag geziene gast in binnen- en buitenland en neemt deel aan o.a. diverse taptoes en Streetparades.

Het korps heeft een Engelse uitstraling. Dit zie je terug in hun uniform wat is afgeleid van het Britse Koningshuis. Ook gebruiken zij de Engels marsorde en discipline.

Toen de vereniging zijn 120-jarig bestaan vierde, werd besloten om de Stageband op te richten voor (oud)leden die niet meer willen lopen, maar wél samen muziek willen maken. Dit bleek al snel een succes te zijn en inmiddels is de Stageband een niet te missen onderdeel van de vereniging.

In 2023 vierde Showkorps Wilhelmina het 125-jarig bestaan van de vereniging. Dit werd door de BBM en KNMO beloond met een zilveren medaille met vergulde kroon. 

Wij hopen je te mogen begroeten bij een van onze optredens.

E-mailen
Map
Info
Instagram